TRENDS

Voor veel mensen zijn trends, en daarmee modetrends, een ongrijpbaar verschijnsel. In de mode draait alles om trends, vernieuwing en verandering. Mode staat nooit stil maar beweegt. In tegenstelling tot wat er veel gedacht wordt, komen deze bewegingen echter niet van de ene op de andere dag tot stand. Geleidelijk aan verandert en vormt de mode en vloeit zij door de jaren heen over tot een nieuw beeld.

 

MDW trends lente

 

Trends versus hypes
In het modebeeld bestaan altijd 5 tot 8 verschillende trends naast elkaar. Deze trends draaien niet om één item of artikel, één kleur, één vorm of één materiaal. Het is een thema of concept waarbinnen de verschillende kledingstukken een samenhangend geheel vormen. Deze thema’s blijven vervolgens gemiddeld acht jaar. Een trend komt langzaam op en verdwijnt geleidelijk.

In tegenstelling tot trends zijn er ook hypes. Een hype is een plotselinge modegrill die snel opkomt en ook even snel weer verdwijnt.

In de winkel horen wij vaak de vraag: “Als ik dit koop, is het volgend jaar dan nog wel in de mode?” Wij van Modehuis de Windt geloven in trends en niet in hypes. Daar is onze inkoop ook op gebaseerd. U hoeft dus niet bang te zijn dat het item dat u aanschaft snel weer uit de mode is. Wij willen graag dat u jarenlang plezier heeft van u spullen

 

Van trend naar product
Belangrijke trendwatchers, zoals de uit Wageningen afkomstige Lideweij Edelkoort, brengen de ontwikkelingen uit de kunst- en designwereld en de wereldwijde tendensen die voelbaar zijn in de maatschappij, samen. Voor de mode is Lideweij Edelkoort de belangrijkste trendforecaster. Haar beelden vertaalt zij in prachtige inspiratieboeken. Zij dicteert geen kleuren of vormen maar zij creëert een sfeer. Wereldwijd vertalen stylisten en ontwerpers deze dan naar vorm, kleur en materiaal. Dat is dan het begin van de nieuwe mode.

En de echte mode? Die wordt ook door u bepaald. U bepaald wat u draagt en waar u zich goed in voelt. En dat vinden wij, van Modehuis de Windt, belangrijk. De informatie die wij krijgen van u, bespreken wij ook met de stylisten van merken. Want degene die de kleding draagt, daar gaat het allemaal om. Mode creëer je dus samen!